De Smaak van Planten
  • Start
  • Wilde planten in de keuken
  • Vergeten groenten
  • Recepten
  • Vegetarische keuken
  • Biologisch, lokaal en seizoensgebonden
  • Op het veld
  • Links en Bibliografie
  • Wie Ben ik?
menu zoek
Recepten
> Recepten

Gemarineerde tofu

Een eenvoudige bereiding waarbij tofu naar waarde wordt geschat.

Ingrediënten

Voor 4 personen
  • 500 gram vaste tofu
  • Tamari

Snijd de tofu in blokjes. Leg ze in een diep bord en laat de tofu baden in een flinke bodem tamari. Roer elke vijf minuten om zodat alle blokjes een bruine kleur krijgen.

Verwarm een bodempje olie in de wokpan en voeg de uitgelekte tofublokjes toe. Bak op een hoog vuur en roer voortdurend om met twee houten spatels. Bak totdat de blokes tofu aan alle kanten een gekarameliseerde kleur krijgen. Voeg ten slotte een deel van de marinade toe en blijf omroeren totdat alle tamari is geabsorbeerd.

De tofu is nu klaar om toegevoegd te worden aan diverse bereidingen: salades, quiches, wokschotels,...

Als u geen tamari heeft, kan ook een lichte sojasaus worden gebruikt. In dat geval moet het bakproces beter in het oog worden gehouden. Sojasaus bevat immers meer suiker en kan karameliseren en aanbakken in de wokpan.
Sitemap - Een vraag? Aarzel niet om mij te contacteren!
fr - nl