|
||||
> Recepten Wilde saladeDeze salade is een groot festijn voor uw smaakpapillen. Voor de bereiding kan oneindig worden gevarieerd met alle soorten wilde groenten. De samenstelling hangt bijgevolg af van de planten die u op dat moment kan vinden. Als basis gebruik ik steeds sla. Uiteraard is dit niet noodzakelijk, maar dankzij de fletse smaak van de sla, komt de uitgesproken smaak van de verzamelde planten beter tot zijn recht zonder dat het smakenpalet te overweldigend wordt. Bij elke plant in de lijst met wilde planten heb ik een link geplaatst naar dit recept omdat alle wilde planten aan deze salade kunnen worden toegevoegd. Hier volgen echter een aantal suggesties: daslook, jonge berenklauwscheuten, bloemen en bladeren van de paardenbloem, jonge lindebladeren, weegbree, jonge scheuten van de vrouwenmantel, bloemen en jonge blaadjes van de meidoorn, boerenwormkruid (in beperkte hoeveelheid), jonge scheuten van de Japanse duizendknoop, zevenblad, knoppen van de fijnspar, speenkruidbladeren, munt, zuring, look-zonder-look, jonge blaadjes van het duizendblad, bloemen en jonge blaadjes van de bernagie, jonge hondsdrafblaadjes, bloemen van het kaasjeskruid, bloemen van het klein hoefblad, … Wanneer u deze planten gaat plukken voor koude bereidingen, zorg er dan steeds voor dat u de jongste blaadjes uitkiest. Deze zijn gewoonlijk lichter van kleur en ietwat “plakkerig” of vochtig. De jonge blaadjes zijn malser en hebben een fijnere smaak. De bereidingswijze is eenvoudig. De sla (bij voorkeur van biologische landbouw) alsook de verzamelde planten dienen grondig gewassen te worden. Hiervan maakt u een mengeling en ik beveel u een recept voor een dressing aan dat gebaseerd is op dat van Pol Grégoire.
Dressing
- olijfolie
- Ciderazijn - Tamari - Ambachtelijke mosterd - Biergistvlokken Voeg de mengeling van deze ingrediënten toe aan de salade.
Tamari is een gemarineerde sojasaus die een gezond alternatief vormt voor
zout in talrijke gerechten. Ze kan worden vervangen zout of
zoutkristallen. Biergistvlokken zijn rijk aan vitaminen en mineralen en
smaken naar gekruide, geraspte kaas. In de plaats van biergistvlokken kan
gemalen peper worden gebruikt.
|
||||
Sitemap - Een vraag? Aarzel niet om mij te contacteren!
fr - nl
|