De Smaak van Planten
  • Start
  • Wilde planten in de keuken
  • Vergeten groenten
  • Recepten
  • Vegetarische keuken
  • Biologisch, lokaal en seizoensgebonden
  • Op het veld
  • Links en Bibliografie
  • Wie Ben ik?
menu zoek
Recepten
> Recepten

Kippenblokjes met pastinaak en wortelen

Een licht gerechtje dat een beetje gekarameliseerd wordt in de oven dankzij de aanwezige suikers in deze twee wortelgroenten.

Ingrediënten

Voor 2 personen
  • 2 pastinaken
  • 2 wortelen
  • 250 g kip

Schil de pastinaken en de wortelen en snijd ze in blokjes. Doe in een ovenschaal met 2 theelepeltjes olijfolie. Voeg 4 grof gesneden lookteentjes en veel oregano toe. Meng het geheel en zet 20 minuten in de oven op de maximumtemperatuur. Roer af en toe om. Snijd de kip in blokjes en voeg er 2 theelepeltjes olijfolie en een theelepel paprikapoeder aan toe. Doe de kip in de ovenschaal, voeg peper en zout toe, meng het geheel en voeg een bodempje water toe. Zet opnieuw in de oven gedurende 15 à 20 minuten en roer het geheel af en toe om. Houd de kooktijd goed in de gaten opdat de kip niet te droog wordt. Serveer met een graansoort of met een groentenpuree, bijvoorbeeld aardappel-broccolipuree.

Dit recept kan ook enkel met pastinaak worden bereid. Voeg dan wat extra olijfolie toe en laat een beetje langer koken. Mits voortdurend omroeren, wordt de pastinaak daadwerkelijk gekarameliseerd. In combinatie met de look is dit een ware lekkernij.
Sitemap - Een vraag? Aarzel niet om mij te contacteren!
fr - nl