De Smaak van Planten
  • Start
  • Wilde planten in de keuken
  • Vergeten groenten
  • Recepten
  • Vegetarische keuken
  • Biologisch, lokaal en seizoensgebonden
  • Op het veld
  • Links en Bibliografie
  • Wie Ben ik?
menu zoek
Recepten
> Recepten

Lindelikeur

Een aangename dessertlikeur die een mooi alternatief biedt voor de likeuren in de winkelrekken.

Ingrediënten

Voor 1 liter :
  • een handvol verse lindebloesem
  • 1 liter alcohol voor vruchten van 40°
  • 300 g witte suiker

Doe de lindebloesem en de alcohol in een afsluitbare bokaal (type Weck) en laat 3 weken trekken. Filter de vloeistof met behulp van een fijne zeef. Doe de suiker in een bodempje water en breng aan de kook tot een siroop verkregen wordt. Giet deze siroop in de bokaal. Filter het geheel na 24 uur nogmaals en giet in een hermetisch afsluitbare fles. Wacht nog minstens 1 maand alvorens van de likeur te drinken. U kan de likeur nog gemakkelijk één of twee jaar bewaren in een donkere kelder. Dit zal de kwaliteit van de likeur nog verbeteren.

Of er nu likeur of kruidenthee van wordt gemaakt, lindebloesem wordt best geplukt wanneer de helft van de bloemknoppen open staan. De bloesems worden geplukt met de schutblaadjes. Dit zijn langwerpige blaadjes die samen met 5 bloemetjes aan een steel groeien. Deze schutblaadjes zorgen ervoor dat de zaden verder door de wind worden verspreid.
Sitemap - Een vraag? Aarzel niet om mij te contacteren!
fr - nl